Databázová aplikace v jazyce JAVA - Bernát, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Táto práca sa zaoberá problematikou databázového systému MySQL a jeho prepojenia s programovým prostredím JAVA. Pojednáva o realizácii aplikácie s možnosťou editácie údajov tabuliek databáze. V teoretickej časti najskôr uvádza možnosti pripojenia k databázovému serveru pomocou JDBC Connectoru a jeho typov. Ďalej definuje vlastnosti pre prepojenie a komunikáciu s FTP serverom. Práca popisuje aj zabezpečenie tejto komunikácie využitím SSL/TLS protokolu. V praktickej časti popisuje vytvorenie serverovej časti a vytvorenie aplikácie v JAVA FX.

This thesis deals about the MySQL database system and its connection with JAVA programming environment. It discusses the implementation of applications with data editing database tables. In the first theoretical part deals about connectivity to the database server using JDBC Connector and its types. Next it defining properties of connection and communication with FTP server. The thesis describes also the security of communication with server using SLL/TLS protocol. The practical part describes how to create the server side of project and the application in JAVA FX.
Database application in JAVA language
Keywords: JAVA; databáza; MySQL; JDBC; databázová aplikácia; FTPS; SSL protokol; JAVA; database; MySQL; JDBC; database application; FTPS; SSL protocol