Design brusky na plocho - Bajková, Eva (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2019)
Práce se zabývá koncepčním designem brusky na plocho. Cílem je analyzovat současné produkty na trhu a navrhnout nové designérské a ergonomické řešení tohoto zařízení. Výsledkem je koncepční návrh rovinné brusky, která je charakteristická progresivním tvarováním a intuitivním ovládáním. Práce přináší vizi a nový pohled na řešení obráběcího stroje z designérského, ergonomického a technického hlediska.

The diploma thesis focuses on a conceptual design of a surface grinding machine. Aim of this work is to analyze current products and create a new design and ergonomic proposal. Result of this work is a concept of a surface grinding machine, that is defined by its progressive form and intuitive operation. The thesis brings a vision and a new solution for a current machine tool design from an ergonomic and technical perspective.
Desig of Surface grinding Machine
Keywords: Rovinná bruska; obráběcí zařízení; obrábění; broušení; design; Surface grinder; machine tool; machining; grinding; design