Srovnání nástrojů MATLAB a Python s ohledem na využití v mechatronice - Rabčan, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Táto bakalárska práca sa zaoberá porovnaním nástrojov Matlab a Python. Cieľom tejto bakalárskej práce je porovnanie týchto nástrojov v rôznych oblastiach s ohľadom na využitie v mechatronike. A nasledovne k týmto oblastiam budú vytvorené demonštračné úlohy.

This bachelor thesis deals with the comparison of instruments Matlab and Python. The aim of this bachelor thesis is comparison of these tools in the diferent areas with regard to utilization in mechatronics. And demonstration task will then be created for these areas.
Comparison of MATLAB and Python with Respect to Mechatronics
Keywords: Matlab; Python; filtrácia; LTI systém; diferenciálne rovnice; sústavy rovníc; gui; samo spustiteľne aplikácie.; Matlab; Python; filtering; LTI system; differential equations; systems of equations; gui; standalone application.