Akustické mikroklima nevýrobních objektů - Jelínek, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Tato diplomová práce je zaměřena na působení akustického mikroklima v nevýrobních objektech na člověka. V rámci zpracování tématu byla provedena měření hladin akustického tlaku v skutečných objektech a zpracovány protokoly dle metodiky dané platnými normovými a právními předpisy. V části analýza tématu se zabývám aktuálními způsoby útlumu hluku ve vzduchotechnice a vliv aerodynamického hluku. Část aplikace na reálném objektu se zabývá posouzením stávajícího stavu a návrhem opatření pro zlepšení akustických poměrů v laboratořích v centru výzkumu v Brně. Tato část zahrnuje popis zařízení a vypracování dvou variant řešení s jejich posouzením.

This master´s thesis focuses on effect of acoustic microclimate in non-production buildings to human. Within elaboration this topic was made measurment acoustic power level and created protocols by valid technical standards and law. I dedicate to damping noise and aerodynamic noise in airconditioning in part topic analysis. The part aplication on real object deal with assessment current status and draft measure for improve acoustic ratio in laboratories in center of research located in Brno. That includes describe of air-cndition unit and development two variants and their rating.
Acoustic microclimate non-manufacturing buildings
Keywords: Ekvivalentní hladina akustického tlaku; denní expozice hluku; nejistota měření; akustický výkon; aerodynamický hluk; útlum hluku; vzduchotechnická jednotka; tlumiče hluku; Equivalent level of acoustic pressure; daily noise exposition; uncertainty of measurment; acoustic power; aerodynamic noise; noise reduction; air conditioning unit; absorbtion-type silencer