Rodinný dům - Kozák, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Cílem bakalářské práce je návrh a zpracování projektové dokumentace rodinného domu. Projektová dokumentace řeší jednogenerační, samostatně stojící rodinný dům. Objekt je navržen jako třípodlažní novostavba s částečným podsklepením. Založení domu je řešeno monolitickými betonovými základovými pasy. Konstrukční systém domu je navržen ve zděném systému POROTHERM v kombinaci se dvěma železobetonovými sloupy. Stropní konstrukce jsou z keramickobetonových nosníků POROTHERM s cihelnými vložkami MIAKO a ze železobetonové desky. Plochá střecha je rozdělena do dvou výškových úrovních.

The goal of the bachelor thesis is the design and project documentation for a single-family home. The project documentation proposes a single-family, detached home. It is designed as a three-story new-construction building with a partial basement. The foundation of the building is comprised of monolithic concrete grade-beams. The structural system of the building is designed with the use of the POROTHERM masonry system in combination with two reinforced concrete posts. The ceiling structures are built of POROTHERM ceramic-concrete members with MIAKO brick inserts and reinforced concrete slabs. The flat roof is divided into two levels.
Family House
Keywords: Rodinný dům Třípodlažní Částečně podsklepený Základové pasy Zděné stěny Železobetonové sloupy Ustupující konstrukce Keramickobetonový strop Plochá střecha; Family house Three-story Partial basement Foundation grade-beams Masonry walls Reinforced concrete posts Step-back design Ceramic-concrete ceiling Flat roof