Aplikace pro plošný displej LED - Houserek, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Tato práce se zabývá teoretickým návrhem a zpracováním zařízení, jehož hlavním účelem je použití jako hodiny řízené DCF77 signálem, který je vysílán z Německa. Dále toto zařízení umožňuje použití budíku a zobrazení data. K zobrazení je použit maticový LED displej 8x32 ve formě modulu, který je k hlavní části propojen přes hranu. Celý přístroj je ovládán pomocí mikrokontroléru PIC16F877A. Je zde popsána problematika displejů, mikrokontrolérů a časového signálu DCF.

This coursework deals theoretical with design and construction of the electronic clocks controlled by DCF77 signal, which is broadcasted from Germany. This device will be used as alarm and is able to show date. There is used display, which consists of 8x32 LED matrix in a modular, which is connected to main board over the edge. This device is controlled by microcontoller PIC16F887A. There are described displays, microcontrollers and DCF time signal.
Planar LED Display Application
Keywords: Signál DCF77; hodiny; budík; LED displej; hranové propojení; mikrokontrolér.; DCF77 signal; clocks; alarm; LED display; over the edge connection; microcontroller.