Základy zlomkového kalkulu na časových škálách - Dolník, Matej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Bakalářská práce pojednává o zlomkovém kalkule na časových škálach, přesněji - zavádí zlomkový kalkulus na časových škálach a taktéž vyšetřuje jednoznačnost axiomatické definice zavádějící mocninné funkce. Po zavedení základních pojmů je předmětem diskuze hlavně zobecněná Laplaceova transformace a důkaz jednoznačnosti zobecněné Laplaceovy transformace, která je použita jako nástroj pro dokázání jednoznačnosti zlomkových mocniných funkcií na časových škálach.

The bachelor thesis concerns fractional calculus on time scales, more precisely, it introduces fractional calculus on time scales and also investigates the property of uniqueness of the axiomatic definition of the power functions. After introducing basic concepts, the subject of discussion is mostly generalized Laplace transform as well as proof of uniqueness of generalized Laplace transform, which is used as a tool to proving the uniqueness of fractional power functions on time scales.
Foundations of Fractional Calculus on Time Scales
Keywords: časové škály; zlomkový kalkulus; Laplaceova transformáce; mocninné funkce; monomiály; jednoznačnost; time scales; fractional calculus; Laplace transform; power functions; monomials; uniqeness