Brno Connectivity / Brno Democratic City - Šujanová, Radka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury, 2023)
Zadáním diplomové práce bylo vyhledání vhodného místa v Brně a navržení intervence. Esenciální částí návrhu bylo zamyšlení se nad spojitostí mezi stavebními objekty a lidmi mezi nimi. Moje práce se zabývá sociálním bydlením. Projekt zastavuje stávající brownfield u křižovatky Cyrilská - Mlýnská blízko Business centra Vlněna. Výběr lokality není náhodný. V centru města na hranici nového a starého vzniká příležitost pro sociální diverzitu a celkové propojení různých společností.

The task of the diploma thesis was to find a suitable place in Brno and propose an intervention. An essential part of the design was thinking about the connection between building objects and the people between them. My work deals with social housing. The project stops the existing brownfield at the Cyrilská - Mlýnská intersection near the Vlněna Business Center. The choice of location is not random. In the center of the city, on the border of the new and the old, an opportunity arises for social diversity and the overall connection of different societies.
Brno Connectivity / Brno Democratic City
Keywords: konektivita; sociální bydlení; dostupné bydlení; komunita; sociální inkluze; sociální diverzita; veřejný prostor; connectivity; public housing; affordable housing; community; social inclusion; social diversity; public space