Papír - Plášil, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění)
Práce si klade za cíl vytvořit portfolio papírových výrobků s ohledem na stanovené etické zásady. Výsledné produkty musí mít vhodnou konstrukci optimalizovanou pro výrobní proces. Na základě změn prodeje v posledních dvou dekádách pak tato práce reviduje současnou tržní pozici papíru. Vedle toho v obecné rovině zkoumá neetickou komunikaci papírenských subjektů směrem ke koncovému zákazníkovi. Výsledkem této práce je škála produktů dvou zvolených základních typů - sešitu a fotoalba. Celkové výsledky mého snažení, včetně této práce pravděpodobně vyústí ve vytvoření nové, vlastní značky.

The aim of this thesis is to create a portfolio of paper products with respect to established ethical principles. The resulting products must have a suitable design optimized for the manufacturing process. Based on the changes in sales over the past two decades, this work revises the current market position of paper. In addition, it generally examines the unethical communication of paper entities towards the end user. The result of this thesis is a range of products of two selected basic types - notebook and photo album. The overall results of my efforts, including this work, are likely to result in the creation of a new, own brand.
Paper
Keywords: papír; sešit; fotoalbum; paper; netebook; photo album