Bezpečnostní aplikace na platformě Apple iOS - Kolář, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Tato práce se zabývá zabezpečením operačního systému iOS. Popisuje mechanismy, které ručí za bezpečnost celého systému souborů i soukromých souborů uživatele. Dále popisuje mechanismy pro autentizaci uživatele a pro ověřování důvěryhodnosti third-party aplikací. V praktické části popisuje instalaci vývojového prostředí Xcode a~seznamuje čtenáře s~jeho pracovním prostředí. Praktická část je zaměřena na tvorbu programu, který bude implementovat krytografický protokol. Zahrnuje také práci s dalšími přídavnými knihovnami, které budou potřebné pro vytvoření aplikace. Výstupem programu bude generování QR kód, který bude přenášet všechny požadované hodnoty kryptografického protokolu

This document deals with the security of iOS operating system. It describes applications which ensure the safety of the entire file system and private files of the user. It further describes mechanisms for authentication of the user and for credibility verification of third- party applications. The practical part is devoted to the installation of the development environment Xcode and introduces the reader to its work environment. The practical part is focused to create an application which will implement a security protocol. Also include work with another additional libraries which will be needed to create an application. Output application will be generated QR code with all required values of cryptographic protocol
Security applications on the Apple iOS platform
Keywords: iOS; Xcode; SHA-1 hash; QR kód; knihovna GMP; ZbarSDK; ZXing; iOS; Xcode; SHA-1 hash; QR code; library GMP; ZbarSKD; ZXing