Nosná konstrukce vícepodlažní budovy - Achillesová, Jana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2021)
Diplomová práce se zabývá návrhem nosné konstrukce železobetonové vícepodlažní budovy. Vybrané části k posouzení jsou lokálně podepřená stropní deska nad 1.PP, vnitřní sloup, obvodová a vnitřní stěna v 1.PP. Analýza byla provedena pomocí metody konečných prvků v programu Dlubal RFEM 5.23. Součástí práce je také návrh dimenzí základových konstrukcí, které jsou s ohledem na inženýrskogeologický průzkum řešeny jako hlubinné.

This diploma thesis deals with the project of the structure of ferroconcrete multi-storey building. Selected parts for assessment are point-supported slab over the 1st floor, inside column, external and internal wall in the 1st floor. Finite Element Method in software Dlubal RFEM 5.23 was selected for the analysis. Another part of the thesis is the project of dimensions of foundations that are dealt with as deep foundations in accordance with engineering-geological survey.
Structure of multi-storey building
Keywords: Železobeton; lokálně podepřená deska; stěna; sloup; ohybový moment; normálová síla; smyk; protlačení; průhyb; sedání; metoda konečných prvků; vnitřní síly; dilatační trny; reinforced concrete; point-supported slab; wall; column; bending moment; axial force; shear; punching; deflection; settlement; Finite Element Method; internal forces; expansion thorn