Využití metody analýzy bodu zvratu při řízení nákladů ve firmě - Kaňová, Monika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2010)
Tato bakalářská práce je zaměřena na stanovení bodu zvratu ve firmě, na analýzu nákladů a nalezení cest jejich optimalizace. Specifikuje náklady, tržby z prodeje a bod zvratu. V praktické části jsou tyto poznatky aplikovány do prostředí vybrané firmy a zhodnoceny. V závěrečné části jsou následně popsány návrhy pro optimalizaci nákladových položek ve firmě.

This bachelors thesis is focused on the BEP setting in a company costs analysis and finding ways of their optimization. It specifies costs, turnovers and the BEP. In the practical part these findings are applied into environment of a chosen company and evaluted. In the conclusion there follow proposals for optimization of costs in the company.
Utilization of Method Break-Even Point Analysis in Cost management
Keywords: bod zvratu; náklady; řízení nákladů; fixní náklady; variabilní náklady; break-event point; costs; costs management; fixed costs; variable costs