Senzorický subsystém pro venkovní robot - Skácel, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2008)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací senzorického vybavení robotu pro projíždění soustavy zadaných GPS souřadnic. Toto senzorické vybavení je tvořeno snímači pro měření okolí robotu a snímači měřící parametry vlastního robotu. Dále je doplněno o vlastní řídící jednotku, obstarávající získávání dat ze senzorů a předávání těchto dat ostatním systémům robotu. Toto senzorické vybavení je navrženo jako modulární, aby byla zaručena jednoduchost rozšíření o další senzory.

This bachelor thesis deals with designing and implementation of sensorial equipment of a robot which travels according to set GPS. This sensorial equipment is designed with using sensors for measuring robot surroundings and robot parameters. This equipment includes an instruction control unit, which gains data from the sensors and transfers the data to the other systems of the robot. This sensorial equipment is designed as modular for assuring an easy expansion with other sensors.
Sensory Subsystem for Outdoor Robot
Keywords: robot; senzor; senzorický subsystém; senzorické vybavení; robot; sensor; sensory subsystem; sensorial equipment