Konstrukce peristaltického čerpadla - Peslar, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Předmětem této práce je konstrukce čerpací jednotky volumetrické infuzní pumpy pro použití v oblasti lékařství. Čerpací jednotka je tvořena lineárním peristaltickým čerpadlem. V práci je řešen mechanický návrh a uspořádání jednotlivých prvků čerpací jednotky a osazení potřebných elektronických snímačů. Práce je vypracována jako součást projektu vývoje infuzní pumpy pro soukromou společnost.

The subject of this thesis is a design of the volumetric infusion pumping unit specifically used for a human medicine purposes. The pumping unit is constructed by the linear peristaltic pump. The document focuses on mechanical design and disposition of particular components of unit and placement of electronic sensors and contacts. The thesis is elaborated as a part of infusion pump development project for a limited company.
Design of peristaltic pump
Keywords: pumpa; čerpadlo; peristaltický; infuze; infuzní; volumetrický; lékařství; medicína; pump; peristaltic; infusion; volumetric; medicine; surgery