Vytyčení části katastrální hranice - Votoupal, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Diplomová práce se zabývá identifikováním katastrální hranice mezi katastrálními územími Holštejn a Lipovec u Blanska. První část je věnována základním teoretickým údajům, potřebným při tvorbě diplomové práce. Ve druhé části jsou pak rozebrány postupy a úkony při jednotlivých etapách tvorby diplomové práce. Hlavním výstupem diplomové práce bude geometrický plán pro opravu geometrického a polohového určení katastrální hranice. K samotnému vytyčení, po konzultaci s pracovníky Katastrálního pracoviště Blansko, nedojde.

This master thesis deals with identifying cadastral boundary between cadastral areas Holštejn and Lipovec u Blanska. The first part deals with the fundamental theoretical data that are required to create this thesis. In the second part there are analyzed the procedures and actions at various stages of formation of the thesis. The main output of this thesis will be the survey sketch for the geometric determination of cadastre unit. After consultation with employee of cadastral workplace, setting – out of the cadastral boundary will not be realized.
Setting out of the part of the cadastral boudary
Keywords: Katastrální hranice; Geometrické a polohové určení nemovitosti; Geometrický plán; Záznam podrobného měření změn; Cadastral boundary; Geometric and georeferencing determination of real estate; Survey sketch; Documentation of detailed survey of changes