Generický zpětný překlad programů v bajtkódu do vyšší formy reprezentace - Mrázek, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2023)
Práce popisuje postupy a principy zpětného překladu. Uvádí základní informace o zpětném inženýrství a jeho užití v oboru softwarového inženýrství i inženýrství obecně. Dále představuje zpětný překladač vyvíjený v rámci projektu Lissom na FIT VUT v Brně. Cílem práce je navrhnout a implementovat rekonfigurovatelný zpětný překladač bajtkódu navazující na tento překladač.

The work describes methods and principles of decompilation, basic information about reverse engineering and its use in both software engineering and engineering in general. Furthermore, it introduces the decompiler developed within the Lissom project at BUT FIT. The goal of the work is to design and implement a retargetable decompiler for bytecode, which extends the original decompiler.
Generic Decompilation of Bytecode into High-Level Representation
Keywords: zpětné inženýrství; Java; Dalvik; zpětný překlad; bajtkód; Lissom; LLVM IR; reverse engineering; Java; Dalvik; decompilation; bytecode; Lissom; LLVM IR