Posouzení účinnosti realizovaných prvků plánu společných zařízení KPÚ Hať a Darkovice - Moravcová, Aneta (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Cílem diplomové práce bylo posouzení účinnosti realizovaných prvků plánu společných zařízení komplexní pozemkové úpravy v katastrálních územích Hať a Darkovice. V programu Atlas DMT byl vytvořen digitální model terénu, na základě kterého byl s pomocí nástrojů ArcGis stanoven průměrný erozní smyv na jednotlivých subpovodích před a po návrhu. Stanovena byla také účinnost navržených suchých ochranných nádrží. Součástí práce je návrh alternativního řešení protierozní a protipovodňové ochrany.

The target of the diploma thesis was the assessment of efficiency of the system of common facilities in Hať and Darkovice cadastral areas. Digital model of elevation was made by software Atlas DMT. Average soil loss by soil erosion of given subbasins was evaluated by ArcGis tools before and after the design of conservation measures. Polder’s efficiency was evaluated also. Another part of thesis offers alternative design of erosion and flood control.
The assessment of efficiency of the system common facillities in Hať and Darkovice cadastral areas
Keywords: půdní eroze; erozní smyv; plán společných zařízení; komplexní pozemkové úpravy; protierozní ochrana; protipovodňová ochrana; suchá ochranná nádrž (poldr); srážkový úhrn; povodňový hydrogram; povodňová vlna; využití území; zemní hráz; soil erosion; soil loss; system of common facilities; land consolidation; soil erosion control; flood control; polder; rainfall amount; flood hydrograph (wave); land use; earthfill dam