Návrh automatizace reportovacích procesů s využitím Business Intelligence - Schwarz, Ivo (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na návrh a implementaci automatizace reportovacích procesů ve společnosti TEDOM Energie pomocí nástrojů Business Intelligence (BI). Cílem je zvýšit efektivitu zpracování dat a rychlost rozhodovacích procesů prostřednictvím moderních BI technologií. Práce analyzuje současný stav reportovacího systému, identifikuje klíčové problémy a navrhuje řešení pro jejich překonání. Zahrnuje teoretická východiska jako základní principy a komponenty BI, a praktickou část, která se věnuje výběru a implementaci vhodných BI nástrojů a technologií. Výsledkem práce je návrh, který byl implementován a následně zhodnocen z hlediska efektivity a přesnosti zpracování dat. Práce ukazuje, jak BI nástroje, zejména Microsoft Power BI, mohou transformovat procesy v organizaci a přispět k lepšímu pochopení a využití podnikových dat pro strategické rozhodování.

The bachelor thesis focuses on the design and implementation of automation of reporting processes at TEDOM Energie using Business Intelligence (BI) tools. The aim is to increase the efficiency of data processing and the speed of decision-making processes through modern BI technologies. The thesis analyzes the current state of the reporting system, identifies key issues, and proposes solutions to overcome them. It includes theoretical foundations such as the basic principles and components of BI, and a practical part, which deals with the selection and implementation of suitable BI tools and technologies. The result of the thesis is a design that was implemented and subsequently evaluated in terms of data processing efficiency and accuracy. The work demonstrates how BI tools, especially Microsoft Power BI, can transform processes in an organization and contribute to a better understanding and utilization of corporate data for strategic decision-making.
Design of Automation of Reporting Processes Using Business Intelligence
Keywords: Business Intelligence; automatizace reportovacích procesů; Microsoft Power BI; analýza dat; efektivní rozhodování; Business Intelligence; automation of reporting processes; Microsoft Power BI; data analysis; effective decision-making.