Biometrické testování živosti - optické vlastnosti - Javorský, Daniel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2014)
Tato práce je zaměřená na detekci živosti, která je uplatnitelná v biometrických zařízeních. V rámci práce byly nastudovány metody sloužící k detekci živosti a podrobně je rozpracována metoda saturace kyslíkem. V další části práce je popsáno možné využití programu na zjištění šířky žíly pro detekci živosti. Provedené experimenty jsou důkladně zdokumentovány.

This BSc. thesis is devoted to liveness detection, which could be used in biometric devices. Methods used in liveness detection were studied and the oxygen saturation method was described in detail. Measurement of vein width can be found in the next chapter as well as its possible use in liveness detection. Conducted experiments are thoroughly documented.
Biometrical Liveness Detection - Optical Characteristics
Keywords: biometrie; testování živosti; saturace kyslíkem; šířka žíly; bezpečnost; biometrics; liveness detection; oxygen saturation; vein width; security