Návrh parogenerátoru jaderné elektrárny - Zimmermann, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2023)
Bakalářská práce se skládá ze tří částí. V úvodní rešeršní je stručně popsána historie jaderné energetiky a následně se věnuji rozboru tří okruhů (primárního, sekundárního, terciálního) jaderné elektrárny. Druhá část obsahuje podrobný popis různých, ve světě používaných, parogenerátorů. Třetí, hlavní, část této bakalářské práce, pokrývá tepelný výpočet parogenerátoru zaměřený na určení teplosměnné plochy, délky teplosměnných trubek uvnitř a následné porovnání velikostí parogenerátorů vlivem jejich počtu zapojení na jeden blok jaderného reaktoru. Na závěr jsem vymodeloval model a z něj vytvořil výkres parogenerátoru dle výsledku z tepelného výpočtu.

The bachelor's thesis consists of three parts. The introductory research section briefly describes the history of nuclear energy, followed by an analysis of the three circuits (primary, secondary, and tertiary) in a nuclear power plant. The second part provides a detailed description of various steam generators used worldwide. The third and main part of this bachelor's thesis covers the thermal calculation of a steam generator, focusing on determining the heat exchange surface area and the length of heat exchange tubes inside, followed by a comparison of steam generator sizes based on their number of connections to a single nuclear reactor block. At the end, I modelled a model and created a diagram of the steam generator based on the results from the thermal calculation.
The design of nuclear power plant steam generator
Keywords: Jaderná energie; jaderná elektrárna; parogenerátor; tepelný výpočet; Nuclear energy; nuclear power plant; steam generator; thermal calculation