Vliv redukčního jádra na prosákavost a mrazuvzdornost cihelného střepu - Kučera, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Bakalárska práca sa zaoberá vplyvom redukčného jadra na základné fyzikálno-mechanické vlastnosti pálených strešných tašiek. V teoretickej časti sú zhrnuté doposiaľ publikované poznatky v oblasti vplyvu redukčných jadier na vlastnosti tehliarskeho črepu a takisto sú zhrnuté základné pravidla pre úspešnú elimináciu redukčných jadier počas výpalu tehliarskeho črepu. V experimentálnej časti sú porovnávané vlastnosti hlavne pórovitosti, pevnosti v ohybe, presiakavosti a mrazuvzdornosti laboratórne pripravených vzoriek s rôzne vyvinutým redukčným jadrom na základe odlišne vedeného výpalu.

The bachelor thesis reviews effect of reduction core on the basic physical and mechanical properties of fired roof tiles. Theoretical part summarizes the knowledge about the reduction cores effect on the properties of the brick body and describes the basic rules for the successful reduction core elimination during firing of the brick body. In the experimental part are mainly compared properties of porosity, bend strength, impermeability and frost resistance of laboratory prepared samples and those are compared based on differently developed reduction core due to different firing.
The effect of reduction core on the water impermeability and frost resistance of brick body
Keywords: Redukčné jadro; presiakavosť; mrazuvzdornosť; tehliarsky črep; Reduction core; impermeability; frost resistance; brick body