Hasičská zbrojnice - Coufalová, Martina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Navrhovaná hasičská zbrojnice typu JPO II/1 je situovaná v obci Měřín v mírně svažitém terénu. Jedná se o zděný, nepodsklepený, v provozní části dvoupodlažní objekt. Budova je složena ze dvou obdélníků o rozměrech – provozní část 12,9 x 21,2 m, technická část 17,25 x 16,25 m, založená na průběžných pasech z prostého betonu. Zastřešení je tvořeno jednoplášťovou střechou.

The proposed fire station (type JPO II/1) is situated in village Měřín in gently prone terrain. It is brick, non-basement, two-floor structure in operational part. Building contains two rectangles with dimensions – 24,9x17,0 metres in operational part, 18,45x16,1 metres in technical part. The fire station is based on plain concrete foundations and roofed is designed on a single casing roof.
Firehouse
Keywords: Projektová dokumentace; hasičská zbrojnice; zděná budova; jednoplášťová střecha; Project documentation; fire station; brick house; single casing roof