Sledování objektu ve videosekvenci pomocí integrálního histogramu - Přibyl, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2020)
Tato práce se věnuje problematice sledování objektu v reálném čase. Sledovaný objektje definován oblastí ohraničujícího obdélníku. V práci je popsána problematika zpracováníobrazu a využití histogramu pro sledování objektu v reálném čase.Hlavním přínosem práce je rozšíření poskytnutého programu o sledování objektu v re-álném čase s měnící se velikostí ohraničujícího obdélníku. Dále je analyzováno chovánídetekce v různých scénářích. K tomu byly otestovány i různé výpočty vah. Programje napsán v C++ s využitím knihovny OpenCV

This thesis focuses on object tracking in real-time. Tracked object is defined by bounding rectangle. The thesis works on issue of image processing and using histogram for real-time object tracking. The main contribution of the work is the extension of the provided program to track object in real-time with changing bounding rectangle. Size of the rectangle is changing as the object moves closer of further from camera. Furthemore the detection behavior in different scenarios is analyzed. In addition, various weight calculations were tested. The program is written in C++ using OpenCV library.
Object tracking in video sequence using the integral histogram
Keywords: Sledování objektu; Detekce objektu; Histogram; Integrální Histogram; OpenCV; C++; Object tracking; Object detection; Histogram; Integral Histogram; OpenCV; C++