Návrh elektrického ovládání malé disperzní jednotky na bázi řiditelného PLC - Morávek, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Tato diplomová práce shrnuje základní teoretické poznatky týkající se problematiky řízení malých vodních elektráren. Stručně vyjmenovává základní požadavky na řídící systém a uvádí přehled dostupných možností řízení. Hlavní část práce se zabývá popisem požadavků na řídící systém a jeho konkrétním návrhem na základě programovatelného automatu firmy Unitronics.

This thesis summarizes the basic theoretical knowledge on the problems of controlling the small hydro power plants. Briefly lists the basic requirements for the control system and provides an overview of the available automation systems. The main part of the thesis describes the requirements for the control system and its specific design based on the Unitronics PLC.
Design of electric control small dispersed sources on the basis PLC
Keywords: řízení; řídící systém; automatizace; MVE; PLC; Unitronics; controlling; control system; automation; SHP; PLC; Unitronics.