Univerzální senzorová testovací platforma - Tydor, Maximilián (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2015)
Práce se zabývá problematikou testování polovodičových inerciálních senzorů, zejména gyroskopů a akcelerometrů, ale i dalších senzorů jako jsou např. magnetometry, inklinometry apod. pro potřeby navigace v leteckém průmyslu, kde jsou na všechny systémy kladené přísné požadavky. Cílem práce je vytvořit modulární testovací platformu pro testování různých senzorů, v různých kombinacích a v různých podmínkách. Vývoj této platformy začíná od „zelené louky“ a zabývá se mechanickým provedením, elektronikou – hardwarem i řídícím algoritmem – softwarem.

This document deals with issues of testing semiconductor inertial sensors like gyroscopes and accelerometers, but also other sensors like magnetometers, inclinometers and others for aviation navigation purposes where strict requirements cover every system. The goal of this thesis is to create modular test platform for testing wide variety of sensors in different combinations under variable circumstances. The development covers mechanical design, electrical design – hardware and also control algorithm – software.
Verastile Sensor-based Experimental Platform
Keywords: Senzor; test; MEMS; ARM; ATSAM4; inerciální; gyroskop; akcelerometr; inklinometr; tlakoměr; magnetometr; rotační stůl; vibrační stůl; teplotní komora; letectví; navigace.; Sensor; test; MEMS; ARM; ATSAM4; inertial; gyroscope; accelerometer; inclinometer; barometer; magnetometer; rotary table; vibrating table; temperature chamber; aviation; navigation.