Orientace kamery v reálném čase - Župka, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Tato práce se zabývá orientací kamery v reálném čase pomocí záběrů z jediné kamery. Offline metody jsou zde popsány a použity jako reference pro srovnání metod pracujících v reálném čase. Metody pracující v reálném čase MonoSlam a PTAM jsou zde popsány a porovnány. Dále jsou v práci nastíněny pokročilé postupy, na kterých je možné nadále pracovat.

This work deals with the orientation of the camera in real-time with a single camera. Offline methods are described and used as a reference for comparison of a real-time metods. Metods work in real-time Monocular SLAM and PTAM methods are there described and compared. Further, paper shows hints of advanced methods whereas future work is possible.
Camera Orientation in Real-Time
Keywords: PTAM; Parallel Tracking and Mapping; Scenelib; MonoSlam; Bundle Adjustment; Kalman Filtr; EKF; Extend Kalman Filter; UKF; Unscented Kalman filtr; Epipolární geometrie; epipolar search; epipolar line; quatarion; Lie Group SE(3); RANSAC; Homografie; KLT filtr; Pinhole model; Levenberg-Marquardt; PTAM; Parallel Tracking and Mapping; Scenelib; MonoSlam; Bundle Adjustment; Kalman Filtr; EKF; Extend Kalman Filter; UKF; Unscented Kalman filtr; Epipolar geometry; epipolar search; epipolar line; quatarion; Lie Group SE(3); RANSAC; Homography; KLT filtr; Pinhole model; Levenberg-Marquardt