Internet věcí v praxi - Bajgl, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Tato práce se zabývá Internetem věcí a jeho využitím v praxi s následným návrhem vlastního systému domácí inteligentní automatizace. Blíže seznamuje s problematikou automatizovaných domovních a inteligentních systémů, včetně obecného přiblížení zákonem stanovených předpisů pro elektronická zařízení. Analyzuje a srovnává vlastnosti platforem minipočítačů, vývojových desek a bezdrátových modulů pro návrh vlastního systému. Největší část práce je věnována samotnému návrhu vlastního systému, konkrétně návrhu centrální řídící jednotky a ostatních ovládaných modulů pro ovládání určitých elektrických zařízení v domácnosti. Řídící jednotkou systému je platforma Raspberry Pi 2B, která umožňuje ovládat zařízení domácnosti prostřednictvím uživatelské webové aplikace.

The subject of this diploma thesis, is the Internet of Things, and its use in applied practice, with a subsequent design of a custom system of smart home automatization. It acquaints the reader with the issues of automated home and smart systems, including a basic familiarization of regulations as declared by law about electronic devices. The attributes of miniature computer platforms, developmental boards, and wireless modules for the design of custom systems are analyzed and compared. The biggest part of the thesis is dedicated to a design of a custom system, specifically designing the central processing module and other controlling modules for controlling various electric home appliances. The main controlling unit of the system is a Raspberry Pi 2B unit, with which it is possible to control a device in a household through an user-friendly web application.
The Internet of Things in Practice
Keywords: Raspberry Pi; ATmega 328; Automatizace domácnosti; Internet věcí; NRF24L01+; webový server.; Raspberry Pi; ATmega 328; Home automation; Internet of Things; NRF24L01+; web server.