Návrh systému sběru a vyhodnocovaní událostí v provozu u DOA organizace - Shkotova, Viktoriia (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2021)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku systému sběru a vyhodnocování událostí z provozu u DOA organizací. Specifikuje základní legislativní požadavky a předpisy v oblasti oznamování incidentů technického charakteru. Pro analýzu daného tématu byly oslovené české firmy, které by se mohli podělit vlastními zkušenostmi v rámcích řízení bezpečnostní danou proaktivní metodou. Na základě shrnutí poznatků byl navrženo vlastní uspořádaní systému sběru a zpracování událostí, který by mohla používat organizace zabývající konstrukci letadel spadajících do kategorii ELA2.

The diploma thesis focuses on the issue of the system of collection and evaluation of operational events at the DOA organization. It specifies the basic legislative requirements and regulations in the field of reporting incidents of an aircraft technical. For the analysis of the given topic, Czech companies were contacted, which could share their own experience in the framework of security management using a proactive method. Based on the summary of findings, the system of event collection and processing was designed. The system could be used by organizations dealing with the design of aircraft category ELA2
Design of a system for collecting and evaluating events in operation at the DOA organization
Keywords: hlášení události; DOA organizace; ELA2; letová způsobilost; Nařízení (EU) č.376/2014; occurrence reporting; DOA organization; ELA2; aircraft airworthiness; Regulation (EU) No 376/2014