Centrum výzkumných institutů a doktorských studií v Brně - příprava a organizace výstavby - Hejna, Vladimír (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Tento stavebně technologický projekt je vypracován z důvodu stavebně technologické přípravy realizace novostavby Centra výzkumných institutů a doktorských studií v Brně – Poříčí. Projekt obsahuje technickou zprávu stavebně technologického projektu, která obsahuje základní informace o stavbě a staveništi. Zároveň odůvodňuje použití vybraných technologií. Vzhledem k velmi složitým základovým podmínkám se projekt detailněji věnuje návrhu provedení převrtávané pilotové stěny sloužící jako pažení stavební jámy. Pro tuto činnost projekt obsahuje i kontrolní a zkušební plán a množství grafických příloh, včetně časového harmonogramu.

The technological project deals with processing of materials and documentation for the preparation and realization of the new building Center research institutes and doctoral studies in Brno Poříčí. The project includes technical report which closely provides basic information about the building and used technologies. Due to complicated underlying conditions the project is focused on usage of bracing of foundation pits. The project contains also control and test plans including graphical attachments.
The Centre Research Institutes and Doctoral Studies in Brno – Project Planning and Management
Keywords: Pažení stavební jámy; zakládání; pilotová stěna; časový a finanční plán stavby; zařízení staveniště; stavební stroje a mechanismy; technologický předpis; kontrolní zkušební plán; zásobování; bracing of foundation pits; foundation engineering; pile wall; schedule of work; financial plan; site equipment; construction machinery; technical regulations; control test plan; supplying