Analýza a hodnocení rizik veřejného vodovodu - Novotná, Aneta (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2015)
Diplomová práce je zaměřena na identifikaci, kvantifikaci a hodnocení rizik při dodávce pitné vody, aplikací vhodných metod na konkrétním veřejném vodovodu, jeho prostředí a provozování. Je vybrána metoda WaterRisk a z ČSN EN 31010 Management rizik - Techniky posuzování rizik jsou vybrány metody - analýza možných vad a jejich důsledků (FMEA), Paretův diagram a Ishikawa diagram. Cílem diplomové práce je analyzovat a posoudit kvalitativní, environmentální a bezpečnostní rizika pro systém veřejného vodovodu a použít nástroje pro jejich řízení a eliminaci, jejichž výsledky budou porovnány a zhodnoceny výhody a nevýhody jednotlivých analýz.

The thesis is focused on the identification, quantification and assessment of risks in the supply of drinking water, the application of appropriate methods for specific public water supply, the environment and operation. WaterRisk method based on EN 31010 Risk Management - Techniques of risk assessment methods are chosen - analysis of possible defects and their consequences (FMEA), Pareto diagram and Ishikawa diagram. The aim of the thesis is analyze and assess the quality, environmental and safety risks to the public water supply system and use tools for their management and elimination. The results will be compared and evaluated the advantages and disadvantages of each analysis.
Risk analysis and evaluation of sources of public water supply
Keywords: Management rizik; riziko; nebezpečí; důsledek; veřejný vodovod; kvalita.; Risk management; risk; hazard; consequence; public water supply; quality.