Poháněná horizontální válečková dráha keramické linky - Stoklásek, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2014)
Cílem této bakalářské práce je návrh válečkové dráhy pro přepravu břemen o hmotnosti 500 kg na EURO paletě. Součástí práce je funkční výpočet tratě a určení jejích hlavních rozměrů. Dalším úkolem práce je pevnostní výpočet pláště a osy válečku. V příloze jsou výrobní výkresy pláště a osy válečku a výkresy sestavy válečku, jedné sekce tratě a celé dráhy.

The aim of this bachelor thesis is the design of roller conveyor for transportation of loads weighing 500 kg using EURO pallets. The thesis contains functional calculation and determination of main parameters of roller conveyor. Next task of thesis is calculation of driving roller shaft and shell solidity. Attachment includes drawing documentation of roller shaft and shell assembly of the roller, one conveyor section and entire conveyor route.
Driven horizontal roller conveyor of ceramic lines
Keywords: Válečková poháněná horizontální dráha; hlavní rozměry; pevnostní výpočet pláště a hřídele válečku; řetězový převod; europaleta.; Horizontal driven roller conveyor; main parameters; calculation of shaft and roller housing solidity; chain gear; euro pallet.