Výstavba strukturované kabeláže v polyfunkčním domě - Černý, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2012)
Obsahem této bakalářské práce je výstavba strukturované kabeláže v polyfunkčním domě, který bude vybudován ve Frýdku - Místku. Práce bude rozdělena na tři části a to na analýzu současného stavu, teoretickou část a praktickou část. První část se bude zabývat analýzou současného stavu strukturované kabeláže v polyfunkčním domě a samotnému domu. Teoretická část se bude zabývat teoretickými východisky pro výstavbu strukturované kabeláže. Praktická část pak bude zaměřena na samotný návrh strukturované kabeláže, který bude odpovídat všem normám a všem požadavkům zadavatele.

Content of this thesis is construction of structured cabling in the polyfunctional house, that will be built in Frýdek - Místek. This work will be divided into three parts. Into the part about analysis of the current state, theoretical part and practical part. The first part will address the analysis of current state of the structured cabling in the polyfunctional house and the house itself. The theoretical part will cover theoretical possibilities for construction of the structured cabling. The practical part will focus on the proposal of structured cabling, that will comply with all regulations and will meet customer´s requirements.
Construction of Structured Cabling in the Mixed-use Building
Keywords: Datový rozvaděč; Datové kabely; Komunikační technologie; lokální síť; Návrh počítačové sítě; Univerzální kabelážní systém; Trasy kabeláže; Data cabinet; Data cables; Communication technology; Local network; Design of computer network; Universal cabling system; Routing cables