Návrh zlepšení marketingového mixu sklářského podniku - Faitová, Adéla (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2015)
Diplomová práce je zaměřená na zlepšení nástrojů marketingového mixu sklářského podniku. Cílem této práce je na základě teoretických poznatků a provedených analýz zlepšit konkurenceschopnost podniku na trhu a zvýšit jejich obrat. Práce je rozdělena do čtyř hlavních kapitol. V první kapitole se zabývám vysvětlením pojmů jako marketing, marketingové prostředí, marketingový mix a základní analýzy trhu. V druhé kapitole je zhodnocen aktuální stav a problémy společnosti. Třetí a čtvrtá kapitola obsahuje konkrétní návrhy na zlepšení podniku z hlediska zlepšení konkurenceschopnosti podniku a jejich ekonomické zhodnocení.

The thesis deals with the improving of marketing mix components at Glass Company. The aim of this thesis, based on theoretical knowledge and analysis, is improving the competitiveness of the company on the market and increase turnover. The thesis is divided into three sections. The first section focuses on explaining terms such as marketing, market environment, marketing mix and basic market analysis. The second section contains the appreciation of current status and problems of company. The third and fourth section contains factual suggestions how to improve the actual situation of company in terms of improving competitiveness and economic evaluation.
The Proposal for Improving of the Marketing Mix of the Glass Company
Keywords: Marketing; marketingový mix; sklářský podnik; konkurenceschopnost podniku; Marketing; marketing mix; Glass Company; competitiveness of company