Vliv velikosti vneseného tepla na vybrané vlastnosti svaru jemnozrnné oceli. - Urban, Vratislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Diplomová práce se zabývá charakteristikou jemnozrnných ocelí, volbou technologii svařování jemnozrnných ocelí a vlivem vneseného tepla na vybrané vlastnosti svaru. Byla studována mikroskopická struktura sváru a jeho pevnost v závislosti na vneseném teplu. Na základě získaných poznatků byly stanoveny optimální parametry pro svařování jemnozrnných ocelí.

The diploma thesis is focused on characterization of fine – grained steels, choosing of welding technology and effects of heat transmission on weld joint quality. The effect of transmitted heat on microscopic structure and stiffness of weld have been studied. Based on obtained results the optimal parameters for welding of fine - grained steel have been determined.
Influence of stored heat on the choice properties of fine - grained steel welding.
Keywords: jemnozrnné oceli; Weldox; teplotní cyklus; svařování; fine-grained steel; Weldox; thermal cycle; welding