Nízkopodlažní bytový dům - Krajčová, Alžběta (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Bakalářská práce řeší projektovou dokumentaci pro provádění novostavby nízkopodlažního bytového domu. Bytový dům se nachází v Malenovicích u Zlína. Dům má jedno podzemní podlaží a tři nadzemní podlaží. V suterénu jsou sklepní boxy, víceúčelová místnost, kolárna a technická místnost. V prvním nadzemním podlaží je kočárkárna, úklidová místnost a dvě bytové jednotky. Ve druhém podlaží jsou tři byty, stejně jako ve třetím podlaží. Nosné obvodové zdivo v suterénu je z betonových tvárnic ztraceného bednění. V nadzemní části domu jsou nosné zdi z keramických tvárnic. Všechny stropní konstrukce jsou řešeny jako skládané keramobetonové stropy z MIAKO vložek a POT nosníků. Střešní konstrukce je navržena jako jednoplášťová plochá. Bytový dům je zateplený certifikovaným kontaktním zateplovacím systémem.

This bachelor thesis deals with project documentation for execution of a new low-floor apartment building. The apartment building is located in Malenovice u Zlína. The house has one underground floor and three above-ground floors. In the basement there are basement cubits, a multipurpose room, a bicycle storage and a technical room. There is a stroller, a cleaning room and two housing units in the first above-ground floor. In the second above-ground floor there are three apartments, as well as on the third above-ground floor. The perimetr load-bearing masonry in the basement is designed of concrete blocks of permanent formwork. In the above-ground part of the house are load-bearing masonry designed of clay blocks. All of the ceiling structures consist of a composite ceramic-concrete ceiling made of MIAKO inserts and POT beams. The roof structure is designed as a warm flat roof. The apartment building is insulated with a certified thermal insulation system.
Low-floor apartment house
Keywords: bytový dům; bakalářská práce; plochá střecha; podsklepení; projektová dokumentace; apartment building; bachelor´s thesis; flat roof; basement; project documentation