Teplonosné látky tepelných soustav - Ženožička, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Předmětem této diplomové práce jsou teplonosné látky tepelných soustav a návrh vytápění a přípravy teplé vody v administrativním domě ve Zlíně na Jižních Svazích. Objekt má pět nadzemních a jedno podzemní podlaží. V objektu jsou navrženy dvě varianty zdroje tepla pro vytápění a ohřev teplé vody (předávací stanice a plynová kotelna). V části A je řešena kvalita otopné vody. Část B se zabývá návrhem otopné soustavy, přípravou teplé vody, pojistných a expanzních zařízení, technická zpráva a výkresová dokumentace vytápění objektu. Poslední část C pak tvoří experimentální měření kvality otopné vody v soustavách CZT.

The subject of this diploma thesis is the design of heating and hot water in the administrative building in Zlin on Jižní Svahy. The building has five floors above ground and one underground floor. There are designed two variants of heat source for heating and hot water (transfer sta-tions and gas boiler). Part A solves water quality in heating systems. Part B deals with design of the heating system, hot water heating, insurance and facility expansion, technical report and drawings heating in the building. The last part C is the experimental measurement of the quality of heating water in the CZT systems.
Of heat transfer fluid of heat systems
Keywords: Vytápění; příprava teplé vody; plynová kotelna; plynové kondenzační kotle; předávací stanice tepla; deskový výměník; desková otopná tělesa; kvalita otopné vody; centrální zásobování tep-lem; tvrdost vody; úprava otopné vody.; Heating; hot water production; gas boiler; gas condensing boilers; heat transfer stations; desk exchanger; panel radiators; heating water quality; central heating; water hardness; water treatment.