Vyhledávání zájmových objektů v obrazové sadě - Medvec, Juraj (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2017)
Táto práca je zameraná na vyhľadávanie objektu/scény v sade obrazov. Na úvod sú čitatelovi predstavené existujúce riešena, ktoré sa už aj používajú v praxi. Ďalšie kapitoly sú zamerané na vytvorený framework a popis práce na ňom. Na záver je predstavená demo aplikácia v ktorej bol navrhnutý framework pužitý, pomocou ktorého aplikácia vyhľadáva knihy na základe fotky ich prednej strany.

This project is focused on the selected techniques for image searching. In the introduction are presented all existing solutions, which are used in daily use. The other chapters are focused on creating resulting framework. On the end is introduced the demo application, which is using the framework for searching books by front page image.
Object Instance Search in Image Dataset
Keywords: Vizuálny slovník; SIFT; SURF; Vyhľadávaní obrazu; Obrazové Príznaky; Bag of Words; Visual Dictionary; SIFT; SURF; Image Search; Image Featuers; Bag of Words