Kde to žije uměním?! - Polesová, Natálie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury, 2025)
Návrh vychází ze zjištěných podkladů a přetváří je do konkrétní architektonické podoby. Inspiraci čerpá ze strukturální logiky panelové výstavby, kterou přenáší do současného kontextu. Stavba propojuje formální prostředí nově vznikajícího náměstí s neformálním prostředím parku a vytváří tak prostor pro setkávání, kulturní aktivity i kreativní činnost. Důraz je kladen na propojení interiéru s exteriérem, transparentnost, otevřenost a flexibilitu v reakci na různorodé potřeby uživatelů.

The design is based on the analysed data and transforms it into an architectural form. It draws inspiration from the structural logic of panel construction, which it transfers to the current context. The building connects the formal environment of the newly emerging square with the informal environment of the park, thus creating a space for meetings, cultural activities and creative work. The emphasis is placed on connecting the interior with the exterior, transparency, openness and flexibility in response to the diverse needs of users.
Where does art come to life?
Keywords: Brno; Nový Lískovec; kulturní centrum; multifunkční budova; umělecké centrum; architektonický návrh; betonová konstrukce; veřejný prostor; parter; náměstí; park; Brno; Nový Lískovec; cultural center; multifunctional building; art center; architectural design; concrete structure; public space; parterre; square; park