Komparace oceňování zásob podle ČUL a IAS/IFRS - Létalová, Klára (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2014)
Předmětem bakalářské práce je analýza metod oceňování podnikových zásob, které jsou vymezeny podle české účetní legislativy a podle IAS/IFRS a jejich následná komparace. Významnou část bakalářské práce tvoří aplikace získaných teoretických poznatků na příkladu konkrétního druhu majetku. Výsledkem práce je vyhodnocení rozdílných dopadů na výsledek hospodaření účetní jednotky. Následují návrhy opatření k naplnění zásady opatrnosti.

The subject of this thesis is to analyze valuation methods, business inventories, which are defined by Czech accounting legislation and in accordance with IAS / IFRS and comparison. An important part of the thesis is the application of theoretical knowledge to a particular type of property. Result of this work is to evaluate the different impacts on profit entity. The proposals on the fulfillment of the principle of prudence follow.
Comparison of Inventory Valuation According to Czech Accounting Legislation and IAS/IFRS
Keywords: Účetnictví; Česká účetní legislativa; Mezinárodní standardy finančního výkaznictví IAS/IFRS; zásoby; oceňování zásob; Accounting; Czech Accounting Legislation; Intenational Financial Reporting Standards IAS/IFRS; resources; inventory valuation