Přenosná univerzální nabíječka akumulátorů - Škotnár, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2025)
Predmetom tejto diplomovej práce je návrh a realizácia prenosnej nabíjačky akumulátorov. Text práce popisuje základné princípy fungovania zariadenia a postup jeho návrhu. Zariadenie je navrhnuté pre nabíjanie a vybíjanie rôznych typov akumulátorov. Okrem toho poskytuje množstvo ďalších funkcií, ako sú vyrovnávanie napätí jednotlivých článkov, meranie vnútorného odporu a kapacity akumulátorov. Používateľom je k dispozícii jednoduché a intuitívne nastavenie parametrov prostredníctvom dotykového displeja.

The subject of this thesis is the design and implementation of a portable battery charger. This thesis describes the basic principles of operation of the device and the procedure for its design. The device is designed for charging and discharging various types of batteries. In addition, it provides a number of other functions, such as equalizing the voltages of individual cells, measuring the internal resistance and capacity of batteries. Users have access to simple and intuitive parameter settings via a touch screen.
Portable universal battery charger
Keywords: Nabíjačka; dotykový displej; akumulátor; spínaný zdroj; elektronická záťaž; ESP32; USB-C; Charger; touchscreen; battery; switching power supply; electronic load; ESP32; USB-C