Návrh systému správy identit ve firmě - Nop, Dominik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2017)
Předmětem této bakalářské práce je navrhnout novou podobu systému správy identit ve firmě. V úvodní části se práce zabývá teoretickými poznatky z oblasti správy identit, od základních pojmů a definic po podrobný popis jednotlivých komponent systému. Součástí práce je analýza současného stavu systému správy identit ve firmě ABC. Na základě této analýzy i teoretických poznatků je v práci sestaven návrh na vylepšení systému. Závěr obsahuje zhodnocení a možnosti vylepšení nového návrhu v budoucnu.

This bachelor thesis’ main task is development of a new variation of the corporal identity management system. Firstly, this thesis deals with theoretical knowledge related to the subject of identity management. Secondly, it analyses the current status of the identity management system in a company ABC. A plan for system improvement in this work is based on this analysis and theoretical knowledge as well. Finally, the work contains an evaluation and suggests possible improvements of the new system for the future time.
Corporation Identity Management System Design
Keywords: Správa identit; autentizace; autorizace; doména; přístup; SSO; ICT bezpečnost; Identity management; authentication; authorisation; domain; access; SSO; ICT security