Fotocitlivé kompozice v tenkých polymerních vrstvách - Rudická, Andrea (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická, 2018)
Tato bakalářská pojednává o fotocitlivých kompozicích v tenkých polymerních vrstvách. Experimentální část se zabývá přípravou a nanesením vrstev. Připravené vrstvy byly exponovány a podrobně studovány jejich barevné odezvy na osvit. Cílem bylo připravit dozimetr, dosáhnout výrazné barevné změny mezi jednotlivými dávkami, zlepšit mechanickou odolnost vrstev a regulovat citlivost kompozic vůči UVB záření.

This bachelor thesis deals with photosensitive thin polymeric layers. The experimental part deals with the composition preparation and layers coating. The prepared layers were exposed and studied in detail for their color response to the light. The aim was to prepare a dosimeter, to achieve significant color change between individual doses, to improve the mechanical resistence of the layers and to adjust the sensitivity of the compositions to UVB radiation.
Photosensitive thin polymeric layers
Keywords: UV záření; UVB záření; fotochemie; fotoiniciátory; fotopolymerizace; UV radiation; UVB radiation; photochemistry; photoinitiators; photopolymerization