Úprava křižovatky silnic I/52, II/381 a II/395 u Pohořelic - Merčáková, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2012)
Tato bakalářská práce řeší úpravu dopravního režimu stávající čtyřsměrnné poměrně rozsáhlé úrovňové křižovatky silnic I/52, II/381 a II/395 u Pohořelic. Řešení je komplikováno tím, že silnice I/52 je jedním z hlavních dopravních spojení mezi Brnem a Vídní, proto by budoucí křižovatka měla umožnit plynulý provoz. Stěžejními částmi práce je návrh optimální polohy, tvaru a velikosti křižovatky.

This bachelors thesis drala modification of transport mode of current four-spoke quite large level transversal crossing road intersection I/52, II/381 and II/395 at Pohořelice. The solution is complicated by the road I/52 one of the main transport links between Brno and Vienna, so the intersection of the should enable continuous operation. The key part is to design an optima location, shapeand size of the intersection.
Design Of I/52, II/381 And II/395 Crossroad Near Pohořelice
Keywords: Dopravní spojení; úrovňová křižovatka; spirálová okružní křižovatka.; Transportation; level crossing; spiral Roundabout.