Vytvoření GUI návrháře pro iTP (iNELS Touch Panels) - Kučera, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
Tato práce se věnuje problematice vytvoření grafického návrháře uživatelského rozhraní aplikace pro mobilní zařízení, umožňující ovládání systému inteligentní elektroinstalace. Popisuje konkrétní řešení inteligentní elektroinstalace poskytované společností ELKO EP, s.r.o. a obsahuje detailní návrh prototypu aplikace pro mobilní zařízení a aplikace grafického návrháře.

This thesis is concerned with creation of designer for graphical user interface used in mobile devices. The application for these devices will be used for controlling system of intelligent electroinstallation. The thesis describes an existing solution of an intelligent electroinstallation provided by ELKO EP, s.r.o. It also contains detailed design of a prototype of an application to be used on mobile device and a desktop application used for graphical design.
Creation of GUI Designer for iTP (iNELS Touch Panels)
Keywords: inteligentní elektroinstalace; mobilní zařízení; Android; grafické uživatelské rozhraní; Java; NetBeans Platform; Eclipse; intelligent electroinstallation; mobile devices; Android; graphical user interface; Java; NetBeans Platform; Eclipse