Obrábění bio-kompozitních materiálů - Obid, Daniel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2022)
Tato diplomová práce je zaměřena na obrábění kompozitních materiálu především z přírodních vláken. V první části je popsána výroba kompozitních materiálů a používané metody pro jejich obrábění. Praktická část práce se věnuje studiu vlivu volby nástroje a řezných podmínek na řezný proces a kvalitu obrobených povrchů. Naměřená data jsou analyzována s použitím regresní analýzy.

This diploma thesis is focused on machining of composite materials mainly from natural fibers. The first part describes the production of composite materials and the methods used for their machining. The practical part of the work is devoted to the study of the influence of tool choice and cutting conditions on the cutting process and the quality of machined surfaces. The measured data are analysed using regression analysis.
Machining of bio-composite materials
Keywords: kompozitní materiál; obrábění; lněné vlákno; frézování; DoE; composite material; machining; flax fiber; milling; DoE