Design transportní lékařské odsávačky - Šrůtková, Markéta (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2021)
Zadáním této bakalářské práce je design transportní lékařské odsávačky. Hlavním cílem je navrhnout přístroj s plynule nastavitelným podtlakem pro všechny věkové kategorie, stabilním uchycením nádoby na sekrety, vhodně umístěným úložným prostorem pro hadice a s inovativními prvky. Práce vychází ze současného stavu poznání existujících produktů a jejich uspořádání. V návrhu jsou zohledněny technické i ergonomické požadavky. Finální produkt bude využíván hlavně integrovanými záchrannými systémy při výjezdech k pacientům.

The assignment of this bachelor’s final thesis is the design of electric suction pump. The main goal is to design a device with adjustable vacuum for people of all age groups, a stable attachment of the secretion container, a suitable place storage space for tubing and innovative elements. The work is based on the current state of knowledge of existing products and their arrangement. The design takes into account technical and ergonomic requirements. The final product will be used mainly by rescuers of integrated rescue systems.
Design of Electric Suction Pump
Keywords: Aspirátor; odsávačka; sání; sekrety; design.; Aspirator; suction pump; suction; secretions; design.