Návrh trámového mostu o jednom poli - Podškubka, Patrik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Cílem práce je návrh nové mostní konstrukce, hospodárné a bezpečné, nad stávající komunikací S7,5 dle současně platných norem a předpisů. Ze tří navrhovaných variant byla vybrána varianta předpjatého dvoutrámového mostu o jednom poli s délkou přemostění 26,750m. Kategorie převáděné komunikace je S7,5.

The aim of the work is to design a new safe and economical bridge construction, over the existing communication, category S7,5, according to currently valid standards and regulations. Out of the three proposed variants was chosen the variant of a prestressed one-span bridge with two beams and a length of 26,750m. The category of the transferred communication is S7,5.
Design of a one-span beam bridge
Keywords: trámový most; předpjatý most; mostní konstrukce; ztráty předpětí; statický výpočet; beam bridge; prestressed bridge; bridge construction; losses in prestress; static calculation