Vyhledávací studie obchvatu obcí Vracov – Bzenec - Oulehla, Štěpán (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na návrh vyhledávací studie obchvatu obcí Vracov – Vlkoš – Bzenec, silnice I/54. Obce se nachází v Jihomoravském kraji, okres Hodonín. Leží v blízkosti budoucí dálnice D55, na kterou bude obchvat napojen. Zpracovány jsou tři varianty, z nichž je vybrána nejvhodnější a nejbezpečnější, a ta je rozpracována podrobně. Navržená komunikace je uvažována jako silnice kategorie S9,5/90. Směrové a výškové řešení je provedeno v souladu s platnou normou. Návrh je proveden z důvodu zvyšující se intenzity vozidel.

The bachelor thesis focuses on the design of a search study of the bypass around the villages Vracov – Vlkoš – Bzenec, the road I/54. Villages are located in the South Moravian Region, Hodonín district. They are located near the future D55 motorway, to which the bypass will be connected. Three variants have been developed, from which the most suitable and safest one is selected and elaborated in detail. The proposed road is intended as a S9,5/90 category road. The directional and height solution is made in accordance with the applicable standard. The design is made due to the increasing intensity of vehicles.
Vracov – Bzenec bypass - location study
Keywords: Vyhledávací studie; obchvat; Vracov; Vlkoš; Bzenec; silnice I/54; Research study; bypass; Vracov; Vlkoš; Bzenec; road I/54