Konstrukce Coriolisova průtokoměru - Krejčí, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Diplomová práce se zabývá konstrukčním návrhem hmotnostního průtokového měřiče na principu Coriolisovy síly. V úvodu práce je vysvětleno, jak Coriolisovy průtokoměry pracují, jaké typy průtokoměrů se v současnosti vyrábí a jaké jsou jejich důležité parametry. Jsou zde jmenovány některé zásady, které je nutné dodržet, aby průtokoměr správně pracoval. Obsahuje návrh průtokoměru pro potrubí DN80. Součástí je výkresová dokumentace pro tento návrh.

This thesis deals with the structural design of mass flowmeter based on the principle of the Coriolis force. The introduction explains how the Coriolis flowmeter operates, what types of flowmeters are currently being produced and what are the important parameters. There are appointed some of the principles that must be followed to the meter working correctly. It contains a proposal design of flowmeter for pipes DN80 and. Includes drawings for this design.
Design of Coriolis flowmeter
Keywords: Průtok; hmotnostní průtokoměr; Coriolisův průtokoměr; měřící trubice; dynamická simulace; návrh; Flow; mass flowmeter; Coriolis flowmeter; measuring tube; dynamic simulation design