Informační systém pro správu licencí software - Rohovský, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
Tato práce se zabývá vytvořením informačního systému pro správu softwarových licencí. Tento systém je vytvořen v jazyce PHP a za použitím Nette Frameworku. Architektura systému je založená na návrhovém vzoru MVP, který zajišťuje snadnou modifikaci a rozšiřitelnost současného řešení. Práce se také zabývá technologií licencování softwaru. Konkrétně je zaměřena na LM-X licence. Je zde popsáno, jak tyto licence vypadají a jaké existuje současné řešení pro jejich správu. Analýza tohoto řešení byla základem pro návrh tohoto systému. Systém podporuje uchování a správu objednávek a licencí, vytváření předdefinovaných templat pro vytváření licencí, generování XML vstupu pro licenční generátor a ukládání samotných licenčních souborů.

This project deals with the creation of an information system for the managing of software licenses. This system is developed in PHP, using the Nette Framework. The system architecture is built on the MVP design pattern, which ensures easy modifcation and extensibility of the current solution. The paper also deals with software licensing technology. Specifcally, it focuses on the LM-X license. It describes these licenses and the solution for their management. Analysis of this solution was the basis for the design of this system. The system supports the storage and management of orders and licenses, creation of predefned templates for creating of the licenses, generation of the XML input for license generator, and the storage of license fles.
Information System for Software Licences
Keywords: licencování software; licence; LM-X; administrace; PHP; Nette Framework; MVP; software licensing; license; LM-X; administration; PHP; Nette Framework; MVP